Dealercase Arch-IT

‘Met de BrancheView App Builder maken we in no-time een AccountView app volledig op maat!’

‘Met de App Builder klik je alle onderdelen bij elkaar tot een complete app.’

 

Robarcko is een technische groothandel in startmotoren en dynamo’s. Zij werken al jaren met AccountView Business Software voor de boekhouding en voorraadbeheer. Ter ondersteuning van de sales zocht Robarcko een app die echt realtime data levert aan de salesmensen én die past bij hun corporate identity.

Arch-IT is al lange tijd Visma Expert Center en partner van BrancheView. Toen Robarcko met de vraag om de app kwam, was al snel duidelijk dat de veelzijdige functionaliteit van de App Builder van BrancheView het beste antwoord was.

Arch-IT heeft zich als ExpertCenter gespecialiseerd in appontwikkeling met de mogelijkheden van de AppBuilder. Toen de basis voor de app was gelegd, heeft Arch-IT met hulp van de experts van BrancheView de app volledig uitgewerkt. Het resultaat mag er zijn: 

  1. Korte ontwikkeltijd app
  2. Maatwerk voor specifieke klantsituatie
  3. Nieuwe functionaliteiten eenvoudig toevoegen met drag ‘n drop
  4. Werkt direct en foutloos
  5. Zeer hoge prijskwaliteitverhouding

 

Een app op maat zonder de hoge kosten die je daarbij verwacht

Robarcko levert als internationale groothandel aan honderden klanten, verspreid over 65 landen. De voorraad omvat ruim 100.000 verschillende artikelen. Robarcko werkt al lange tijd met AccountView Business Software en benut veel van de functionaliteiten van de software. Om de salesmensen, die vaak onderweg zijn, realtime met de juiste data te kunnen ondersteunen, biedt een app de beste oplossing.

Arch-IT stelde hierop voor om de app Builder van BrancheView in te zetten. Met deze flexibele tool deed Arch-IT al eerder positieve ervaringen op. De App Builder biedt een bibliotheek aan mogelijkheden om te gebruiken en zelfs te hergebruiken voor andere klanten. Op die manier profiteren alle klanten die gebruik maken van deze tool van eerder gebruikte functies.

Enthousiast over het ontwikkeltraject

Michiel Broek van Arch-IT, die de app voor Robarcko bouwde, is erg enthousiast over het ontwikkeltraject: “We kunnen functies gewoon heel snel bouwen of configureren. In sommige situaties werken we direct samen met ontwikkelaars van BrancheView en die samenwerking maakt dat we klanten echt goed kunnen bedienen.

Klanten kunnen ook zelf aan de slag met de App Builder om een bepaalde functionaliteit te maken. Uiteraard vraagt dit kennis van AccountView en de structuur van de database. Maar het geeft aan dat een klant of een consultant in no-time de kennis kan vergaren die nodig is om apps te bouwen die naadloos koppelen met AccountView. Uiteraard helpt BrancheView daarbij met gedegen trainingen. In het geval van Robarcko werd er ook veel maatwerkfunctionaliteit ingezet. Dat is uiteraard complexer, maar ook daar is goede ondersteuning voor.

Niet onbelangrijk vind ik dat BrancheView zelf heel actief en oplossingsgericht is. Bijvoorbeeld op het gebied van data security. BrancheView geeft mij ook wat dat betreft het goede gevoel.”

Data veel veiliger delen

Antoine Tijssen van BrancheView legt uit hoe zij de security van de app hebben geborgd: ”Om te beginnen werken wij met een eigen encryptie die ieder uur wijzigt. Daarnaast hoef je bij ons geen poorten open te zetten om de communicatie tussen de devices met app en AccountView mogelijk te maken. We hebben hiervoor een aparte gateway ontwikkeld. Dat is veel veiliger dan bij apps die via webservices werken, waarbij de klant of gebruiker allerlei poorten moet opzetten naar de buitenwereld. Eigenlijk is dat gewoon niet verantwoord. Bovendien is onze app volledig onafhankelijk van de AccountView-versie waarmee de klant werkt. Updates van AccountView zijn bij onze app direct actief.”

Modulair, met heel veel maatwerk

De app van BrancheView is modulair opgebouwd en voor Robarcko voorzien van heel veel maatwerkvelden. Michiel: “Met de App Builder van BrancheView klik je alle onderdelen bij elkaar tot een complete app, toegespitst op de specifieke situatie van de klant. Inclusief logo en zelfs de app-iconen in de kleuren van de Robarcko corporate identity.”

In no-time een app volledig op maat

Michiel is erg enthousiast over hoe hij met Erwin de BrancheView-app snel heeft kunnen inrichten: “De basis voor de app hebben we intern voorbereid. Vervolgens ben ik met mijn laptop bij Robarcko langs gegaan en hebben we samen in een halve dag de complete wensenlijst verwerkt. Daarna hebben we de app intern in enkele dagdelen helemaal afgerond. Al met al een hele korte ontwikkeltijd voor een custom app.”

Klantcase Robarcko

Lees de case over Robarcko voor meer informatie over de gebruikerskant van de app.

Bestel de BrancheView App

Bestel de BrancheView App en laat ook uw app binnenkort zelf op maat maken.

U bestelt de BrancheView App bij uw reseller of direct bij BrancheView.

Bel 088 – 235 03 59 of stuur een mail naar sales@brancheview.com.

Download de flyer