Klantcase Hein Koning en BrancheView

‘Je hebt iemand nodig die de verbinding maakt tussen techniek en praktijk.’

‘Er zijn geen onmogelijkheden. Alles kan met de BrancheView App.’

 

Tom Koning is directeur-eigenaar van Hein Koning. Tom is 20 jaar geleden bij zijn vader Hein in dienst getreden en heeft het bedrijf in 2012 overgenomen. Sindsdien heeft hij continu geïnvesteerd in automatisering en digitalisering. “We waren er vanaf het begin bij met online boekhouden en alle stappen die daarna volgden. Je wist vooraf nooit wat wel en niet een goede investering was, maar ik zie wel dat de kantoren die meer afwachtend waren, nu echt achterlopen. En dat haal je niet even zo maar weer in.

 

Meer administraties met minder mensen

Het beste bewijs is wel dat wij met significant minder personeel meer administraties voeren dan veel andere kantoren. De omzet per werknemer neemt zelfs toe door efficiënter werken. En ondernemers staan spontaan bij ons aan de balie om over te stappen op Hein Online, de nieuwe online boekhoudomgeving, met AccountView als basis, die we 4 jaar geleden gestart zijn. En nu met app erbij, is het enthousiasme helemaal groot.

Standaard apps helpen niemand verder

Tom heeft de app in december 2018 gelanceerd, in samenwerking met Twan van Zandvoort van BrancheView. Twan heeft veel ervaring met AccountView en online boekhouden via het platform ElkeDagBij. Twan: “Het is ontzettend belangrijk om te begrijpen hoe kantoor en klanten met elkaar samenwerken en daar de app op af te stemmen.

Bij de standaard boekhoud apps kijken ze daar niet naar en krijg je een aantal, voor de hand liggende, functies op je app, zoals de openstaande posten. Dat is even leuk, maar het helpt de ondernemer niet verder. Daarnaast maakt een kantoor vaak gebruik van andere software en kijken ze naar andere cijfers dan de ondernemer, hun klant!

Voorbeeld: Privégebruik zakelijke auto

Hoe anders kan dat? Tom belde elk jaar naar ruim 400 klanten om te informeren naar het privégebruik van de zakelijke auto. Dat zit nu in de Hein Online app. De klant heeft daardoor exact inzicht in zijn gegevens voor bijtelling en hij kan die het hele jaar door direct aanpassen als zijn situatie verandert. Het scheelt Tom daarnaast 400 telefoontjes en hij weet veel beter hoe de klant ervoor staat. Het klinkt simpel, maar dit zit in geen enkele standaard app van de bekende boekhoudpakketten.

App adviseert zelf over voorlopige aanslag

Tom: “Het is een proces, een continue denkwijze, waarbij we kijken wat een klant zou willen en welke data er in AccountView zit. En wanneer die er niet in zit, kijken we hoe we die er alsnog in krijgen. Neem nou de voorlopige aanslag. Als gedurende het jaar ‘dreigt’ dat die heel anders uitpakt, krijg je van de app het advies die aan te passen. En je krijgt er in de app nog een handige tip bij ook! Dat is echt fantastisch! Dat geldt ook voor de privéopnames. Die leggen we vast in AccountView en zie je terug in de app. Dat kan geen enkele standaard app.”

Met de App Builder is maatwerk klikwerk

Als je dit allemaal zelf wilt bouwen, ben je echt een tijd bezig. Bovendien moet je én verstand hebben van AccountView én van het bouwen van apps. Nu werkt dat heel anders.”

Twan: “Met de BrancheView App Builder is het een kwestie van de juiste zaken bij elkaar klikken. Je kunt gerust stellen dat ik met de App Builder veel flexibeler ben en veel sneller kan werken. En ik werk met de gebruiker in gedachte aan nieuwe functionaliteiten die aansluiten op de werkprocessen van Hein Koning. Sinds de start hebben we er al vele bij. Neem de WKR, de Werkkostenregeling, en alle details die je op leveranciers- of klantniveau kunt bekijken. Je kunt zelfs voor een klant een Creditsafe aanvragen. Eigenlijk kunnen we alles maken wat we willen. Op dit moment zie ik geen onmogelijkheden.”

Basisfuncties gaan al heel diep

De basis vormt het openingsscherm met een serie tegels waar je de belangrijkste en ook bekendste functionaliteiten vindt. Denk aan scannen van facturen en bonnen, alle te betalen en te ontvangen bedragen en verslagen (vanuit de Verslagmodellen in AccountView), zoals netto-omzet, kostprijs omzet, bedrijfskosten en winst voor belasting. Maar je kunt daar als ondernemer al de diepte in en op Grootboekniveau de onderliggende facturen als PDF bekijken. Als je dat wilt.

Extra’s

De tegel Extra is de verzamelplek voor zaken die je minder vaak zult raadplegen en allerlei speciale functies. Hier vind je je projecten waarbij je direct ziet of een project winst- (groen balkje) of verliesgevend (rood balkje) is. Ook weer met alle onderliggende ingekomen en verstuurde facturen.

Twan: “Extra is ook onze speeltuin via de tegel In ontwikkeling. Ik noemde eerder al de bijtelling voor de zakelijke auto, maar je vindt er ook diverse archieven, nieuwsbrieven, alle regels van bankafschriften. Hier krijg je zelfs meer informatie dan op de app van je bank. Je ziet precies welke factuur betaald is of je zelf betaald hebt. Hier gaat nog veel bijkomen.”

Meer mogelijkheden met de app

De app is dan ook zeker geen kopie van Hein Online. De app kent andere functies, die je juist op je mobiel wilt doen. Dat past perfect in een tijd waarin ondernemers steeds meer zakendoen op hun smartphone. Tom: “Voor een aantal toepassingen van online boekhouden blijf je waarschijnlijk je desktop computer gebruiken, verwacht ik. Denk aan factureren, waarbij je vaak andere documenten nodig hebt. Hoewel je natuurlijk ook kunt factureren vanuit de app.

Samenspel tussen klant en kantoor

Centraal staat dat wij als kantoor met dezelfde basiskern, de AccountView-software en de cijfers, werken als onze klanten. En je moet zorgen dat je elke dag bij bent met de cijfers. Anders kijk je naar het vorige kwartaal en niet naar nu.

Zo creëer je samenspel en kun je echt adviseren

Werk je als kantoor met andere software dan waarin je klanten hun online boekhouding doen, dan mis je dat. Alsof je samen op de tribune zit, maar ieder naar een andere wedstrijd kijkt. Bij ons heb je als klant één aanspreekpunt. Je belt ons als je een vraag hebt over je boekhoudsoftware of nu de app, niet de softwareleverancier. Als ondernemer heb je alleen met ons en verder niemand te maken. Dan kunnen we onze belofte ‘actuele cijfers en een goed advies’ volledig waarmaken. Klanten zijn enthousiast en wij ook. De BrancheView App en App Builder helpen ons weer een nieuwe stap te zetten in al die jaren van bedenken, investeren, ontwikkelen en groeien. Ik ben ervan overtuigd dat er geen tweede product is dat beter werkt voor de klant dan de Hein Online app.”

Bestel de BrancheView App

Bestel de BrancheView App en laat ook uw app binnenkort zelf op maat maken.

U bestelt de BrancheView App bij uw reseller of direct bij BrancheView.

Bel 088 – 235 03 59 of stuur een mail naar sales@brancheview.com.

Download de flyer